Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac

Báthorysok látogatása

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.” – olvashatjuk Szent-Györgyi Albert sorait a Zalaegerszegi SzC Báthory István Technikum honlapján.
Ma pályaorientációs nap keretében látogattak el hozzánk a Technikum tanulói, akiket Nikitscher Bernadette a Göcseji Tudásközpont vezetője fogadott, bemutatta az intézmény tevékenységét, céljait és beszélt a kézműves szakma szépségeiről és kihívásairól. Végigkalauzolta a diákokat a Kezeink Kincsei kiállításon, ahol 33 alkotó több száz alkotásán keresztül kaptak bepillantást a látogatóink, hogy milyen alkotások születhetnek az ügyes kézművesek keze alatt.
Reméljük többen visszatértek majd hozzánk, hogy a gyakorlatban is kipróbáljatok egy-egy kézműves tevékenységet, megízleljétek az alkotás izgalmát, s akár itt találjátok meg a munkát, amit szívesen végeztek majd.

PROGRAMJAINK:

Ezek is érdekelhetnek ....

NŐK A „PIACON”

A márciusi Helyi Termék Vásári Forgatag rendezvényéhez kapcsolódóan kerül megrendezésre a NŐK A „PIACON” című rendezvényünk. Programjainkat kétféle tematika köré szervezzük. Ezek: a nőnap és a közelgő nemzeti ünnep, március

Tovább olvasom »

Biokertészkedés könnyedén

Ingyenes előadás a biokertészkedés témakörében: március 5-én A Gyümölcsöző Kiskertek előadásai után indul a Biokertészkedés könnyedén, hasznos termékekkel… című előadássorozat, melynek életre hívója az Agrocity Gazdabolt. Az első előadás ideje:

Tovább olvasom »

Batikolás szakkör

Dorida Design batik szakkör márciusban 4 alkalommal Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpontban.  Batikolás, shibori, tiedye Már többször hallottad ezeket a szavakat, de nem tudod mit jelentenek?  Ismerős a technika? Korábban már

Tovább olvasom »

Húsvétváró Kelmekáosz

Húsvétváró Kelmekáosz március 2-án, szombaton 13-17 óra között a Göcseji Tudásközpontban. Vinkó Istvánné Csilla textilszobrász alkotásait sokan csodálhatták meg az elmúlt hetekben a Bűvölet c. kiállításán. Ha szívesen ellesnék Csillától

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Kérdésed van? Csatlakoznál termelőként vagy kézművesként a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piachoz?

Várjuk jelentkezésedet.

Helyi termék, élmény és közösség

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess a rendezvényeinkről! Ismerd meg a helyi termelői és kézműves termékeket, válj a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac közösségének részesévé!

webre