Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac

A fa becsülete régen és ma

Október 14-én pénteken délután is érdemes a piacra menni 14-19 óra között, mert

👉 Helyi Termék Vásári Forgatag vár a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon.

👉 „A fa becsülete régen és ma” hagyományőrző rendezvény számos izgalmas programot kínál a vásár ideje alatt.

👉 tökfaragó verseny is várja a bevállalós csapatokat.

👉 Kiss Nóra néprajzos-muzeológus tart előadást a fa hasznosításáról, a fából készített tárgyakról régen és ma.

👉 Az előadóteremben megtekinthetik a látogatók Varga Ernő makettkészítő és Pegán László fafaragó közös kiállítását, az alkotásaikat a vásár után két hétig láthatják még a Tudásközpont látogatói.

👉 Bemutatkozik Németh Dezső iparművész, akinek a nevéhez számtalan köztéri faszobor elkészítése kapcsolódik.

👉 Nagy Tamás kosárfonótól a fűzvessző hasznosítását, a kosárfonás technikáját leshetjük el, míg Kovács Ágota kézműves a vadvesszők felhasználásával készíthető tárgyak fonását mutatja be.

👉 Értékmentés lesz Wéber Mónika bútorfestővel, aki egy régi bútordarab felújításán keresztül mutatja be, hogyan kelthetjük új életre a régi mesterek munkáit.

👉 Hulljon a faforgács és a fűrészpor! A hagyárosböröndi Magyar Hagyományőrző Faművesek faműves bemutatókkal és alkotóprogramokkal várják a látogatókat.

👉 A kézműves játszóházban Biróné Marcsi bőrdíszműves faágon ülő baglyot készít a gyerekekkel, míg Pintérné Zsuzsa egy modern kézműves technikával, a quillinggel (papírcsíkok segítségével képalkotás) ismerteti meg a gyerekeket.

👉 Íjászkodhatunk Beszterczei László irányításával.

👉 A kiállítótérben még tart Adorján Armand fiatal festő kiállítása.

👉 Miközben folyamatosan zajlik a vásár és a tökfaragó verseny, időről-időre megszólalnak a tekerőlantok a Tekerős Barátok kezében.

👉 S még egy meglepetés‼️ Október második péntekje a tojás világnapja. S ha már egybeesik a vásár időpontjával, természetesen erről is megemlékezünk Gorza Ferenc tojástermelő támogatásával.

👉 Arról, hogy mi, mikor, hol kezdődik, s mit érdemes megnézni, a közönséget vásári kikiáltóként Mihály Péter színművész tájékoztatja.

👉Mindenkit szeretettel vár a Göcseji Tudásközpont ás a Göcseji Kézműves Egyesület. 🥰

 

PROGRAMJAINK:

Ezek is érdekelhetnek ....

NŐK A „PIACON”

A márciusi Helyi Termék Vásári Forgatag rendezvényéhez kapcsolódóan kerül megrendezésre a NŐK A „PIACON” című rendezvényünk. Programjainkat kétféle tematika köré szervezzük. Ezek: a nőnap és a közelgő nemzeti ünnep, március

Tovább olvasom »

Biokertészkedés könnyedén

Ingyenes előadás a biokertészkedés témakörében: március 5-én A Gyümölcsöző Kiskertek előadásai után indul a Biokertészkedés könnyedén, hasznos termékekkel… című előadássorozat, melynek életre hívója az Agrocity Gazdabolt. Az első előadás ideje:

Tovább olvasom »

Batikolás szakkör

Dorida Design batik szakkör márciusban 4 alkalommal Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpontban.  Batikolás, shibori, tiedye Már többször hallottad ezeket a szavakat, de nem tudod mit jelentenek?  Ismerős a technika? Korábban már

Tovább olvasom »

Húsvétváró Kelmekáosz

Húsvétváró Kelmekáosz március 2-án, szombaton 13-17 óra között a Göcseji Tudásközpontban. Vinkó Istvánné Csilla textilszobrász alkotásait sokan csodálhatták meg az elmúlt hetekben a Bűvölet c. kiállításán. Ha szívesen ellesnék Csillától

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Kérdésed van? Csatlakoznál termelőként vagy kézművesként a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piachoz?

Várjuk jelentkezésedet.

Helyi termék, élmény és közösség

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess a rendezvényeinkről! Ismerd meg a helyi termelői és kézműves termékeket, válj a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac közösségének részesévé!

webre