Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac

Lendvai magyar kézművesek kiállítása

A lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet kézműveseinek alkotásaiból nyílt kiállítás a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac emeleti kiállítóterében.
Lendván a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet hasonló szerepet tölt be, mint a Göcseji Tudásközpont, ezért is tartja mindkét fél fontosnak az együttműködést. A két intézmény kézművesei és a Göcseji Kézműves Egyesület tagjai rendszeresen részt vesznek a társintézmények által szervezett rendezvényeken. E kapcsolat újabb állomásaként Lendváról Sabo Marija és Flisar Doroteja mutatkozhat be alkotásaival a zalaegerszegi látogatóknak.
November 4-én, szombaton 16 órakor kellemes hangulatú megnyitóval vette kezdetét a kiállítás.
A vendégeket Tolvaj Márta önkormányzati főtanácsadó köszöntötte, aki hangsúlyozta, több mint fél évszázados múltra tekint vissza Lendva és Zalaegerszeg testvérvárosi kapcsolata. Majd beszámolt az intézmény életében bekövetkező változásokról, hiszen november 1-től az önkormányzat döntése értelmében önálló intézményként folytathatja működését a Göcseji Tudásközpont. Főtanácsadó asszony bemutatta a résztvevőknek az intézmény vezetőjét, Sümeginé Horváth Anitát, aki az intézmény és a két kézműves egyesület szoros együttműködéséről és a Tudásközpont jövőbeni terveiről is beszélt.
A társintézményt, annak programjait és az ott folytatott kézműves tevékenységeket Gyurkač Bianca, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet szakmai munkatársa mutatta be. A kiállított tárgyak történetét az alkotóktól hallhatták a megnyitó résztvevői.
A megnyitón a Dobronaki Nótázók népdalcsokra emelte a hangulatot.

A kiállításon a csuhéból és vesszőből készült kézműves tárgyak gazdag választéka mellett, a muravidékre jellemző batikolt hímes tojásokat, valamint gyöngyökből készített ékszereket állítottak ki az MNMI kézművesei.
A kiállítás november 23-ig ingyenesen látogatható a Göcseji Tudásközpont nyitvatartási idejében.

Mindenkit szeretettel várunk!

PROGRAMJAINK:

Ezek is érdekelhetnek ....

Farsangi Parádé

Február 10-én Farsangi Parádé címmel, a farsang jegyében rendezzük meg a minden hónap második szombatjára tervezett Helyi Termék Vásári Forgatagunkat. Célunk a farsangi szokások felelevenítése, így macskurázás, álarckészítő kézműves verseny és

Tovább olvasom »

Mézes Balázs nap

Mézes Balázs nap február 3-án, szombaton 7-től 13 óráig a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon. A Balázs-járás hagyományainak felelevenítése, ismeretterjesztő előadások, ajándék kézműves foglalkozások, méz- és helyi termék

Tovább olvasom »

Álarckészítő kézműves verseny

A Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében Álarc-készítő kézműves versenyre hívjuk a kézművesség iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacra a farsang jegyében megrendezésre kerülő „Farsangi

Tovább olvasom »

BŰVÖLET – Vinkóné Csilla kiállítása

BŰVÖLET címmel nyílik 2024. január 27-én, szombaton 16 órakor Vinkó Istvánné, Csilla kiállítása. A címválasztás jól tükrözi, hogy Csilla a textilek bűvöletében él. A textilek felhasználásának minden területe iránt érdeklődik,

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Kérdésed van? Csatlakoznál termelőként vagy kézművesként a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piachoz?

Várjuk jelentkezésedet.

Helyi termék, élmény és közösség

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess a rendezvényeinkről! Ismerd meg a helyi termelői és kézműves termékeket, válj a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac közösségének részesévé!

webre