Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac

Gyümölcsöző kiskertek

 

Folytatjuk a Gyümölcsöző kiskertek címmel indított előadássorozatot a Göcseji Tudásközpontban. Október 21-én Bicskei Deján Kende kertészmérnök segít abban, hogy milyen gyümölcsfafajták felelnek meg leginkább a megváltozott körülményeknek.

2023 februárjától eddig kilenc szombat délelőtt találkozhattak a kiskerttulajdonosok a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac előadótermében, ahol szakemberek segítettek abban, hogyan gazdálkodhatunk természetközeli módon, vegyszermentesen. Mikor, milyen tennivalóink vannak a kiskertekben, s hogyan fordíthatjuk hasznunkra a természetet anélkül, hogy túlzottan kizsákmányolnánk.

Az első sorozatban, februártól áprilisig négy előadást hallgathattak meg az érdeklődők, majd május-augusztus között további négy előadás került megtartásra. Augusztusban elmaradt Oszkocsil Zoltán aszalásról szóló előadása, így az őszi sorozatunkat szeptemberben az ő előadásával indítottuk, hiszen sokan várták ezt a témát.

Következő előadásunk is nagyon aktuális, hiszen az ősz a legjobb a gyümölcsfaültetéshez. Előadónk, Bicskei Deján Kende kertrészmérnök pedig e szakterület igazi mesterének számít.

Az előadás a Göcseji Tudásközpont emeleti előadótermében kerül megtartásra (Zalaegerszeg, Piac tér 3.)

Az előadásra a belépőjegy ára: 1.800 Ft/fő/előadás.

Kedvezményes belépőjegy előzetes regisztrációval: 1.500 Ft/fő/előadás. A kedvezményes díj is minden alkalommal a helyszínen készpénzben fizethető.

 

 

Eddigi előadásaink:

 

PROGRAMJAINK:

Ezek is érdekelhetnek ....

Farsangi Parádé

Február 10-én Farsangi Parádé címmel, a farsang jegyében rendezzük meg a minden hónap második szombatjára tervezett Helyi Termék Vásári Forgatagunkat. Célunk a farsangi szokások felelevenítése, így macskurázás, álarckészítő kézműves verseny és

Tovább olvasom »

Mézes Balázs nap

Mézes Balázs nap február 3-án, szombaton 7-től 13 óráig a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon. A Balázs-járás hagyományainak felelevenítése, ismeretterjesztő előadások, ajándék kézműves foglalkozások, méz- és helyi termék

Tovább olvasom »

Álarckészítő kézműves verseny

A Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében Álarc-készítő kézműves versenyre hívjuk a kézművesség iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacra a farsang jegyében megrendezésre kerülő „Farsangi

Tovább olvasom »

BŰVÖLET – Vinkóné Csilla kiállítása

BŰVÖLET címmel nyílik 2024. január 27-én, szombaton 16 órakor Vinkó Istvánné, Csilla kiállítása. A címválasztás jól tükrözi, hogy Csilla a textilek bűvöletében él. A textilek felhasználásának minden területe iránt érdeklődik,

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Kérdésed van? Csatlakoznál termelőként vagy kézművesként a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piachoz?

Várjuk jelentkezésedet.

Helyi termék, élmény és közösség

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess a rendezvényeinkről! Ismerd meg a helyi termelői és kézműves termékeket, válj a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac közösségének részesévé!

webre