Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac

Nekem a természet – régen és ma

„Nekem a természet – régen és ma” hagyományőrző nap a Helyi Termék Vásári Forgatag keretében május 13-án, szombaton 7-13 óra között.
2022 őszén indította el a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac a Helyi Termék Vásári Forgatagot minden hónap második péntekjén, melyhez rendszeresen csatlakozott egy-egy hagyományőrző rendezvény a Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében.
„Közkívánatra” májustól minden hónap második szombat délelőttjén lesz a Helyi Termék Vásári Forgatag. A következő alkalom május 13-án szombaton 7-13 óra között lesz.

„Nekem a természet – régen és ma” címmel kapcsolódik a vásárhoz a hagyományőrző rendezvény, melynek programját a Madarak és Fák napja, valamint a Rajzolás világnapja motiválta.
Hogyan ábrázolták eleink a madarakat? – erről beszél Kiss Nóra néprajzos-muzeológus. Darázsi Zsolt, a Magyar Madártani Egyesület tagjának előadásából megismerhetjük a 2023-as év madarát, a barkóscinegét. Élményrajzolásra hívjuk a résztvevőket Gacsal Gábor művészetoktató vezetésével. A legszebb rajzokat díjazzuk is.
A Göcseji Szegek Néptáncegyüttes műsora színesíti a helyi termelői és kézműves vásári forgatagot, mely a madarak és fák jegyében zajló ingyenes kézműves foglalkozásokra is várja az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket.

PROGRAMJAINK:

Ezek is érdekelhetnek ....

Farsangi Parádé

Február 10-én Farsangi Parádé címmel, a farsang jegyében rendezzük meg a minden hónap második szombatjára tervezett Helyi Termék Vásári Forgatagunkat. Célunk a farsangi szokások felelevenítése, így macskurázás, álarckészítő kézműves verseny és

Tovább olvasom »

Mézes Balázs nap

Mézes Balázs nap február 3-án, szombaton 7-től 13 óráig a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon. A Balázs-járás hagyományainak felelevenítése, ismeretterjesztő előadások, ajándék kézműves foglalkozások, méz- és helyi termék

Tovább olvasom »

Álarckészítő kézműves verseny

A Göcseji Kézműves Egyesület szervezésében Álarc-készítő kézműves versenyre hívjuk a kézművesség iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacra a farsang jegyében megrendezésre kerülő „Farsangi

Tovább olvasom »

BŰVÖLET – Vinkóné Csilla kiállítása

BŰVÖLET címmel nyílik 2024. január 27-én, szombaton 16 órakor Vinkó Istvánné, Csilla kiállítása. A címválasztás jól tükrözi, hogy Csilla a textilek bűvöletében él. A textilek felhasználásának minden területe iránt érdeklődik,

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Kérdésed van? Csatlakoznál termelőként vagy kézművesként a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piachoz?

Várjuk jelentkezésedet.

Helyi termék, élmény és közösség

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess a rendezvényeinkről! Ismerd meg a helyi termelői és kézműves termékeket, válj a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac közösségének részesévé!

webre