Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac

Versenyfelhívás szalmabábu építésére

„A SZALMA BECSÜLETE RÉGEN ÉS MA” hagyományőrző rendezvény keretében 2-4 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik szalmabábu készítésében mérik össze a tudásukat 2022. szeptember 9-én a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon.

A feladat:

– A verseny helyszínén, szeptember 9-én 13-16 óra között készítsetek szalmabábu(ka)t, amiknek a mérete 50 és 150 cm között van!

– A szalmát biztosítjuk, minden egyéb hozzávalót Nektek kell hozni. (A bábuk egy hónapig megtekinthetők lesznek, lebontásuk után a hozzávalókat visszaadjuk.)

– Az elkészült bábukat díjazzuk, a legjobb csapatok a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján kézműves ajándékcsomagokat nyernek.

Ha a családdal vagy barátokkal szívesen részt vennétek ezen a mókás versenyen, alkossatok 2-4 fős csapatokat!

Regisztráljatok szeptember 7-ig, a jelentkezés sorrendjében 10 csapat nevezését tudjuk elfogadni.

PROGRAMJAINK:

Ezek is érdekelhetnek ....

NŐK A „PIACON”

A márciusi Helyi Termék Vásári Forgatag rendezvényéhez kapcsolódóan kerül megrendezésre a NŐK A „PIACON” című rendezvényünk. Programjainkat kétféle tematika köré szervezzük. Ezek: a nőnap és a közelgő nemzeti ünnep, március

Tovább olvasom »

Biokertészkedés könnyedén

Ingyenes előadás a biokertészkedés témakörében: március 5-én A Gyümölcsöző Kiskertek előadásai után indul a Biokertészkedés könnyedén, hasznos termékekkel… című előadássorozat, melynek életre hívója az Agrocity Gazdabolt. Az első előadás ideje:

Tovább olvasom »

Batikolás szakkör

Dorida Design batik szakkör márciusban 4 alkalommal Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpontban.  Batikolás, shibori, tiedye Már többször hallottad ezeket a szavakat, de nem tudod mit jelentenek?  Ismerős a technika? Korábban már

Tovább olvasom »

Húsvétváró Kelmekáosz

Húsvétváró Kelmekáosz március 2-án, szombaton 13-17 óra között a Göcseji Tudásközpontban. Vinkó Istvánné Csilla textilszobrász alkotásait sokan csodálhatták meg az elmúlt hetekben a Bűvölet c. kiállításán. Ha szívesen ellesnék Csillától

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Kérdésed van? Csatlakoznál termelőként vagy kézművesként a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piachoz?

Várjuk jelentkezésedet.

Helyi termék, élmény és közösség

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess a rendezvényeinkről! Ismerd meg a helyi termelői és kézműves termékeket, válj a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac közösségének részesévé!

webre