Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac

Táborozóink készítették

Kiállítást rendezünk be a 2023. évi kézműves táborokban készült alkotásokból, melynek megnyitója2023. szeptember 1-jén 17 órakor lesz a Göcseji Tudásközpont kiállítóterében. 

A Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac immár második nyarát zárta, mely során igyekeztünk a családok érdekeit szem előtt tartva kézműves napközis táborok szervezésével segíteni a gyermekek hasznos szabadidő eltöltését. Intézményünk tavaly négy, idén pedig öt egyhetes kézműves napközis tábor helyszíne volt. Idén négy turnus saját szervezésű volt, egyet pedig a Göcseji Kézműves Egyesület szervezett.

A táborokban a gyermekek sokféle kézműves technikával ismerkedhettek meg, táboronként más-más tematika alapján számos érdekes tárgy született a kis kezek munkájának eredményeképpen. Tavaly ősszel nagy sikert aratott a tábori alkotásokból nyílt kiállításunk. A gyermekek a családtagok mellett szívesen megmutatták munkáikat a barátaiknak, az osztálytársaiknak is, így idén is szeretnénk az alkotásaikból berendezni egy kiállítást, ami szeptember 1-21. között lesz látogatható a Göcseji Tudásközpont emeleti kiállítóterében.

A kiállítást szeptember 1-jén, pénteken 17:00 órakor Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő nyitja meg. Táborvezetőinkkel is újra találkozhatnak a táborozók: Takács Zoltánné Éva (1-2. turnus), Németh Dezső (3-4. turnus) és Nikitscher Bernadette (5. turnus).

Reméljük, sok kis táborozónkat sikerül büszkévé tenni ezzel a kiállítással is.

Szeretettel várjuk a gyermekeket és családtagjaikat, rokonokat és barátokat szeptember 1-jén a 17 órai megnyitón, majd szeptember 21-éig nyitvatartási időben.

 

PROGRAMJAINK:

Ezek is érdekelhetnek ....

NŐK A „PIACON”

A márciusi Helyi Termék Vásári Forgatag rendezvényéhez kapcsolódóan kerül megrendezésre a NŐK A „PIACON” című rendezvényünk. Programjainkat kétféle tematika köré szervezzük. Ezek: a nőnap és a közelgő nemzeti ünnep, március

Tovább olvasom »

Biokertészkedés könnyedén

Ingyenes előadás a biokertészkedés témakörében: március 5-én A Gyümölcsöző Kiskertek előadásai után indul a Biokertészkedés könnyedén, hasznos termékekkel… című előadássorozat, melynek életre hívója az Agrocity Gazdabolt. Az első előadás ideje:

Tovább olvasom »

Batikolás szakkör

Dorida Design batik szakkör márciusban 4 alkalommal Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpontban.  Batikolás, shibori, tiedye Már többször hallottad ezeket a szavakat, de nem tudod mit jelentenek?  Ismerős a technika? Korábban már

Tovább olvasom »

Húsvétváró Kelmekáosz

Húsvétváró Kelmekáosz március 2-án, szombaton 13-17 óra között a Göcseji Tudásközpontban. Vinkó Istvánné Csilla textilszobrász alkotásait sokan csodálhatták meg az elmúlt hetekben a Bűvölet c. kiállításán. Ha szívesen ellesnék Csillától

Tovább olvasom »

Maradjunk kapcsolatban!

Kérdésed van? Csatlakoznál termelőként vagy kézművesként a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piachoz?

Várjuk jelentkezésedet.

Helyi termék, élmény és közösség

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess a rendezvényeinkről! Ismerd meg a helyi termelői és kézműves termékeket, válj a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac közösségének részesévé!

webre