Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac

Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi
Helyi Termék Piac

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntjük Önt a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac honlapján.

A Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac a belváros szívében, a Vásárcsarnok szomszédságában azért jött létre, hogy segítse a helyi termelők és kézművesek piacra jutását, a kereslet-kínálat egymásra találását, továbbá, hogy átörökítse a Göcsej vidéke egyedülálló kulturális örökségét, a hagyományos gazdálkodás és a göcseji kézművesség tudásanyagát a mai korba, segítse az érdeklődőket a szükséges ismeretek megszerzésében.

Az önellátó paraszti gazdálkodás és az ebből fakadó, a természettel összhangban-, a teremtett rendben élő és alkotó ember életérzését szeretnénk, legalább nyomokban visszacsempészni a ma élő ember hétköznapjaiba.

Kiváló minőségű, helyben termelt élelmiszer alapanyagok és a belőlük feldolgozott termékek várják a vásárlókat, a termelői piacon.

Az árkádok alatt működő kisboltokban helyi termelők értékesítik saját, a régi ízvilágot visszaidéző húsipari termékeiket, valamint különféle házi, kovászolt kenyerek-, és alkalmanként változó egyéb kemencés termékek is megvásárolhatók.

Kézműves pékáruk-, és helyi termékek széles választéka, valamint a belőlük készített szendvicsek és egyéb finomságok várják a Portéka boltba betérőket.

Az emeleten működő három, nyitott kézművesműhelyben – keramikus, szövő, nemezelő, csipkeverő, mézeskalácskészítő, ékszerkészítő, foltvarró, horgolás-makramé készítő, bőrdíszműves, textilszobrász, kosárfonó – dolgoznak felváltva. Rendszeresen tartanak bemutatókat és képzéseket, melyekre szeretettel várnak minden érdeklődő gyermeket és felnőttet.

A kiállítótérben a göcseji falvakat, a régi-, és a napjainkban is meglévő hagyományokat, a népi kismesterségeket és a kézműves remekeket bemutató időszaki tárlatok tekinthetők meg.

A régi idők bútorait megidéző berendezéssel ellátott-, és a Göcsejt bemutató-, egyedülálló faliképpel díszített 60 fős, korszerű előadóterem az átörökítés és a tudásátadás helyszíne.

Végül, de nem utolsó sorban gondoltunk a gyermekekre is. Kézműves foglalkozások, fajátékok, mászókává alakított parasztszekér várja őket a népi játszóházunkban.

Ha nem hiszi, járjon utána!

Az ajtó minden Kedves Érdeklődő számára nyitva áll.

Várjuk szeretettel!

Legfrissebb híreink

PROGRAMJAINK:

Maradjunk kapcsolatban!

Kérdése van? Csatlakozna termelőként vagy kézművesként a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piachoz?

Várjuk jelentkezését.

Helyi termék, élmény és közösség

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess a rendezvényeinkről! Ismerd meg a helyi termelői és kézműves termékeket, válj a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac közösségének részesévé!

webre